Alla inlägg under januari 2013
Vi har gjort ganska mycket i helgen så det får bli flera inlägg. I fredags kväll åkte vi till IKEA bästa dagen att åka dit för det är så lite folk då. Vi köpte en massa värmeljus och en taklampa till köket. Sen tittade vi inte på så mycket mer eftersom de höll på att bygga om nästan överallt så det var lite rörigt. Men vi passade på att äta middag när vi ändå var där och det blev köttbullar. På lördagen var vi nästan på hemma hela dagen förutom på kvällen då vi åkte till min faster och fikade.
Älskar att sitta länge på helgerna och äta frukost.
Det var tydligen tulpanens dag i tisdags och det är så sällan jag köper buketter men då fick jag en anledning.
Idag är det riktigt kallt men eftersom solen skiner så tog jag en promenad i alla fall. Det är bara att klä sig varmt.
När vi var på Bruka Design i helgen så gick vi in och tittade i Mood gallerian som ligger bredvid. Då såg jag den här lilla hörnan.
Min sambo fick en bok i julklapp som heter David Batras inte så tråkiga indiska mat. Jag har läst igenom den och det finns massor med goda recept, fina bilder och intressant läsning. Igår lagade jag ett recept där ifrån till middag och det var så gott! Väldigt enkelt att laga också även om listan med ingredienser kan verka långa men köper man alla kryddor en gång så räcker de ju länge och det återkommer ofta samma kryddor i grunden i indisk matlagning. Så det är värt det.
Oheliga köttbullar
4 portioner
3 msk ströbröd
1 dl mjölk
500 g nötfärs
1 1/2 tsk garam masala
1 tsk malen spiskummin
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 msk riven ingefära
1 dl vatten
2 dl grädde
1 kanelstång ca 4 cm
1 krm cayennepeppar
1/2 tsk malen koriander
1/2 tsk gurkmeja
1 kruka färsk koriander
1/2 dl rostade mandelflagor
smör eller ghee
salt och nymalen svartpeppar
Blanda ströbröd, mjölk och kryddor. Låt svälla några minuter.
Blanda i köttfärs till en smidig smet och krydda med 1 1/2 tsk salt.
Rulla köttbullar och stek i 3 msk smör eller ghee cirka 5 minuter.
Häll i vatten, grädde, kanelstång, cayenne, koriander och gurkmeja i stekpannan.
Låt allt koka ihop 5 minuter.
Före servering slänger du på en näve hackad koriander och rostade mandelflagor s0m garnering.
(Recept David Batras inte så tråkiga indiska mat)
Maten blev precis som på bilden i boken, inte alltid det blir så. Sen använde jag lammfärs istället för nötfärs.
Jag älskar Bruka Design de har så otroligt fina saker och jag hade ett presentkort där från min födelsedag och för det köpte jag nya koppar och en kökshandduk.
Ps. Tack mamma!
I fredgas åt vi lite plockmat från Ica Kvantum i Liljeholmen.
I går kväll lagade M lamm i currysås med ris, mango chutney och morotssallad med sesamfrön, koriander och olivolja.
Idag skiner äntligen solen så innan frukost tog vi en långpromenad så härligt.
Idag åkte jag och Brownie till Fältöversten och träffade min syster som jobbar där och så tog vi en fika på Espresso House. Sen köpte jag med mig lite nya blommor hem eftersom det blev så tomt efter att jag plockat ner alla julsaker.
I går kväll skulle jag laga lax med dillstuvad potatis men precis när jag skulle ha i dillen upptäckte jag att jag inte hade någon så det fick bli persilja istället.
På kvällen blev det te och en jättegod chokladcookie som jag inte kunde motså när jag var och handlade. Och så Sveriges Mästerkock på tv:n.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 |
||||
7 |
8 | 9 | 10 | 11 |
12 |
13 | |||
14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 |
20 |
|||
21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 |
27 |
|||
28 |
29 | 30 | 31 |
||||||
|