Direktlänk till inlägg 27 januari 2014
Igår gjorde jag en jättegod fiskgryta till middag. Receptet blev en blandning av några olika recept.
Fiskgryta 4 portioner
400g torsk
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
5 potatisar
2 morötter
3 msk tomatpuré
1 dl creme fraiche
1 grönsaksbuljongtärning
Ca 7 dl vatten
1 tsk timjan
1 tsk paprikapulver
salt och peppar
Strimla purjolöken, hacka vitlöken och fräs i olja några minuter. Skala och tärna potatis och morötter. Dela paprikan. Ha i det i grytan och krydda med tomatpuré, timjan, paprikapulver. Häll i vatten och buljongtärningen. Låt småkoka ca 10 min. Blanda i creme friache och lägg i fisken i mindre bitar. Sjud soppan ca 15 min och smaka av med salt och peppar.
Till soppan hade vi pepparrotscreme fraiche och scones.
Receptet på scones finns här.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 |
8 | 9 |
10 |
11 | 12 | |||
13 | 14 |
15 |
16 | 17 | 18 |
19 | |||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
|||
27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
|||||
|