Direktlänk till inlägg 28 november 2013
Pepparkaksrulle med lingongrädde
Ca 20 skivor
Botten
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kryddnejlika
1/2 tsk bikarbonat
2 msk gräddfil
Lingongrädde
2 dl vispgrädde
1 dl rårörd lingonsylt
1. Sätt ugnen på 250 grader. Täck en plåt med bakplåtspapper.
2.Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat och rör ner tillsammans med gräddfilen. Bred ut smeten jämt över bakplåtspappret.
3. Grädda botten i mitten av ugnen ca 5 min.
4. Strö lite socker över kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Dra av pappret som kakan gräddats på. Om det inte släpper pensla med lite kallt vatten. Låt kakan svalna under långpannan.
5. Gör lingongrädden: vispa grädden hårt och rör ner lingonsylten.
6. Bred lingongrädden över kakan och rulla ihop den från ena långsidan. Rulla in kakan i pappret så att skarven kommer ner. Förpacka och frys rullen. Pepparkaksrullen kan skivas otinad och serveras direkt.
Igår var min mamma på middag hos oss, vi åt falukorv i ugn med potatismos och till efterrätt tjuvstartade jag lite med julbaket. Det blev en pepparkaksrulltårta med lingongrädde som blev väldigt god och lyckad. Det är så mycket jag vill baka och laga till julen men man kan inte göra allt till julafton så i år tänkte jag sprida ut det mer under hela December. Jag tänkte också prova att göra lite nya saker. Ibland känns det som det enda som blir är lussebullar och pepparkakor och det är ju gott men roligt med lite nytt också.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
|||||||
4 | 5 |
6 | 7 |
8 | 9 | 10 |
|||
11 |
12 | 13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 | 29 | 30 | ||||
|