Vi äter väldigt mycket ris här hemma eftersom vi äter så mycket indisk mat. Men jag har tröttnat på vanligt ris och känt att det blir lite för mycket. Nu har vi provat råris från Frebaco och det är en ny favorit. Väldigt gott och inte alls så "stabbigt" som basmati eller jasminris.
Nej då är det nog fullkornsris du tänker på. Har köpt det en gång och det tog hundra år att koka och vart ändå hårt. Råriset tog bara 10 min och blev perfekt konsistens.
Igår var vi hos min pappa och åt middag. Vi fick jättegoda tomater och paprikor fyllda med fetaost, kronärtskockor och mozzarella som min syster M gjorde. Till det blev det rotfruktsgratäng, sallad och bröd. Till efterrätt chokladmoussetårta. Gott!
...
Vi gjorde en sån god grekisk sallad i början av veckan med tomat, grön paprika, gurka, sallad, oliver, fetaost, rödlök, oregano, färsk basilika och olivolja. Eftersom som jag skulle träna efter så stekte vi även kycklingfilé med örtkryddor och gjorde...