Direktlänk till inlägg 8 september 2011
Idag gjorde vi linsgryta till middag receptet hittade jag i senaste numret av Laga Lätt. Gott och enkelt att laga.
Linsgryta
4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1/2 - 1 röd chili
2 pkt kokta röda eller gröna linser (á 380 g)
1 burk körsbärstomater ( 400 g )
1 burk kokosmjölk ( 400 ml )
2 msk pressad limesaft
1 kruka koriander
salt och peppar
olivolja
Gör så här
Skala och riv vitlöken. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och finhacka chilin.
Fräs vitlök, lök och chili i 1 msk olivolja i en stekpanna.
Skölj linserna och låt dem rinna av. Tillsätt linser, tomater, kokosmjölk och limesaft till fräset. Krydda med 1 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Låt koka i några minuter.
Garnera med koriander.
Vi hade även i lite andra kryddor som paprikapulver, garam masala, kummin och koriander. Måtten vet jag inte men det är bara att smaka av tills det blir gott.
Nu blir det Halv åtta hos mig och sen säsongsstarten av Niklas Mat. Man kan undra om det kan bli för mycket mat här hemma men inte än i alla fall, jag älskar att titta på alla möjliga olika matprogram.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | |||
12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 |
21 |
22 | 23 |
24 |
25 | |||
26 |
27 |
28 |
29 | 30 |
|||||
|