Direktlänk till inlägg 29 oktober 2012
Igår gjorde vi pannacotta för första gången och den blev helt perfekt.
Pannacotta för 2 personer
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 gelatinblad
1/4 dl socker
1/2 vaniljstång
Lägg gelatinen i blöt i en skål med vatten.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna i en kastrull tillsammans med den urkärnade vaniljstången.
Häll i vispgrädden och strösockret och låt koka upp under omrörning. Låt sedan småputtra i ett par minuter.
Ta av kastrullen från plattan och lägg i gelatinbladen och rör tills de löser sig.
Sila vätskan och häll upp i portionsformar. Låt stelna i kylen i ca 2 timmar.
Garnera med hallon.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | 5 |
6 | 7 | |||
8 | 9 |
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | |||
15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
20 | 21 |
|||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 |
31 | |||||||
|