Direktlänk till inlägg 4 oktober 2011
Blomkålsgratäng är en favorit hos mig det går även att använda broccoli det blir också väldigt gott.
Blomkålsgratäng
500 g färsk blomkål
Gratängsås
2 msk smör
3 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 dl riven ost
1 ägg
1 dl grädde
Salt och peppar
Skär blomkålen i lagom stora bitar.
Koka blomkålen i vatten och lite salt i ca 5 minuter.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet och rör ut det.
Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning tills såsen tjocknar.
Häll av blomkålen i ett durkslag och lägg den sen i en ugnsform.
Blanda grädde och ägg i en skål, rör sedan ut det i såsen och krydda med salt och peppar.
Häll såsen över blomkålen och strö sist över osten.
Gratinera i övre delen av ugnen i 250 grader i ca 5-10 minuter.
Jag åt gratängen tillsammans med grönsaksbiffar och sallad.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 |
12 |
13 | 14 | 15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 |
20 | 21 | 22 |
23 | |||
24 | 25 |
26 |
27 | 28 |
29 |
30 | |||
31 | |||||||||
|