Alla inlägg under augusti 2011

Av brownies - 23 augusti 2011 14:28

Fick senaste Laga Lätt i brevlådan nyss och den här gången är det bara vegetariska recept i tidningen. 


 

Idag har jag varit ute och köpte födelsedagspresenter till M som fyller år snart och för en gångs skull visste jag precis vad jag skulle köpa. Jag hade också tur att det fanns har ingen större lust att springa runt och leta. Det räcker med att jag fortfarande letar efter en klänning till helgens bröllop.

Nu blir det snart en långpromenad med Brownie och sen iväg och fixa lite mer saker. 

Av brownies - 21 augusti 2011 19:27

Idag åkte vi till Vinterviken och tog en promenad och så handlade vi lite på skördemarknaden som var där. Skönt att det var så fint väder idag.


     

Vi köpte inlagd gurka, kantareller och svartvinbärssaft.

 

Av brownies - 20 augusti 2011 19:30

Jamie Oliver har en app och där hittade vi ett recept på fyllda paprikor med ugnsrostade grönsaker till och så gjorde vi även en grekisk sallad det var supergott. Men det tog ett tag att laga allt detta men det var de värt.


Paprikorna fylldes med en röra på couscous, finhackade oliver, soltorkade tomater, rostade pinjenötter, smulad fetaost och sen in i ugen i ca 20 min.


Ugnsrostade grönsaker

Zucchini

Rödlök

Aubergine

Tomat

Olivolja och lite flingsalt


Grekisk sallad

Gurka

Tomat

Romansallad

Fetaost

Timjan

Oregano

Rostat ciabattabröd ( i stekpannan med olivolja)

Olivolja och citronsaft


Jag kan ha missat något men vi gjorde inte exakt efter receptet och det här är ju en maträtt som går att ändra lite som man själv tycker.


 

Nu har jag satt in en kladdkaka i ugnen men jag känner att jag är ganska mätt efter den här middagen. Men i helgen ska vi äta en massa gott för på måndag är det tillbaka till vardag igen efter sommaren.


Av brownies - 20 augusti 2011 16:28

När vi var i London köpte M en spicebox den är väldigt vanlig i det indiska köket. Då är det bara att ta fram hela boxen och så  har man de kryddor som används mest i den. Sen tycker jag att det ser väldigt fint ut att lägga upp kryddorna så här. Vi ångrar att vi inte köpte en till den var inte alls dyr, jag vet inte om de finns i Sverige.


 

Av brownies - 19 augusti 2011 20:28

Brownie är väldigt envis och igår när vi promenerade vid Bergs slussar så hittade Brownie en pinne som hon skulle ta upp ur vattnet och hon fick kämpa men hon gav sig inte och tillslut så hade hon lyckats.


                 

Äntligen!

Av brownies - 19 augusti 2011 16:30

Vi har varit iväg på en liten minisemster därav min frånvaro här på bloggen. Vi åkte tidigt i onsdags och första stoppet blev Kungsör där vi åt lite picknick. Sen åkte vi vidare och nästa stopp blev i Köping. Där fanns inte mycket att se det tog väl kanske tio minuter att gå runt där.


Köping, där hände det inte mycket...

 

Det fanns såklart Pizza och Kebab som det gör på varenda liten ort i Sverige. Det känns ganska trist kankse är dags för lite förändring snart....

 

Lunch på Subway strax innan Arboga.

 

Arboga var väldigt trevligt och fint.

   

Så fina rosor.

 

De hade såklart också ett av alla dessa matställen. Längst ner till höger har de kräftstjärtspizza. Varför just kräftstjärtspizza? Det måste vara en väldigt speciell pizza om de bara har den.

 

Sen kom vi fram till Örebro och där var det också trevligt, vi gick runt i stan ett par timmar och sen köpte vi med oss indisk mat till hotellrummet. Vi bodde på Ibis hotell och det var okej med rummet var pyttelitet och frukosten var ganska tråkig så vi kommer nog inte bo på Ibis igen.


Örebro slott.

 

En stor kanin på torget.

 

Vi åkte ganska tidigt på torsdagen från Örebro och kom fram till Linköping vid lunch. Vi gjorde ett par stopp på vägen också i bla Askersund.


Först gick vi i gamla Linköping väldigt trevlig ställe och sen åkte vi in mot centrum och promenerade en stund och så åt vi varsin vegetarisk burgare på Sibylla.

       

Innan vi lämnade Linköping stannade vi till vid Bergs slussar.

   

Sista stoppet innan vi åkte hem blev Söderköping där har vi varit flera gånger förut men det är väldigt trevlig där.


Vi stannade till på en glassrestaurangen smultronstället och köpte varsin kula jordgubbs och rabarbersorbet. Tjejen i kassan var så trevlig och hon frågade om hon fick ge Brownie en egen bägare med lite mjukglass. Å det fick hon.

   

Sen åt vi middag på en mycket trevlig tapas restaurang på torget i Söderköping. Den hette La Uva väldigt goda tapas och mycket trevlig personal.

 

Champinjoner i olja och vitlök, scampi med chili och vitlök, potatis med aioli och vegetariska spett med bla zucchini, äpple och paprika. Vi fick även bröd och aioli innan maten. Den här restaurangen är verkligen värt ett besök om man befinner sig i Söderköping.

 

Brownie var ganska otålig och sen är det inte så lätt när man är så liten och inte ser vad som händer.

 

Av brownies - 16 augusti 2011 19:41

Var i Nacka Forum idag och shoppade lite. Det blev två reafynd en kofta från Sisters och ett par skor från Nilson shoes. Egentligen skulle jag köpa en klänning till bröllopet vi ska på snart med jag hittade ingen.



   

Av brownies - 15 augusti 2011 21:03

Brownie leker med sin bästa kompis. De leker hur bra som helst och det skiljer bara en månad mellan dem lite svårt att tro.


     

Presentation


Välkommen till min blogg! Klicka på presentationen så får du veta lite mer om mig.

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6 7
8 9 10
11
12
13 14
15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards