Direktlänk till inlägg 27 december 2011
Här kommer receptet på chokladmoussen jag gjorde på julafton. Den var väldigt enkel att göra och jättegod.
Vit chokladmousse med passionsfrukt och maränger.
4 portioner
1 dl vispgrädde
100 g vit choklad
1 dl turkisk yoghurt
4 passionsfrukter
12 krossade maränger
Vispa grädden. Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad eller på låg effekt i mikron. Var försiktig, vit choklad tål inte hög temperatur.
Rör ner choklad och yoghurt i grädden. Fördela moussen i fyra glas eller portionsskålar. Låt moussen stå i kylskåp i minst en timme.
Dela passionsfrukterna och gröp ut kärnorna med en sked. Garnera moussen med frukt och marängkross vid servering.
Receptet kommer från Coop.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | ||||||
5 |
6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 |
|||
26 |
27 | 28 |
29 | 30 |
31 |
||||
|