Alla inlägg under april 2013

Av brownies - 17 april 2013 10:30

Havrebitar med frukt


100 g smör

75 g råsocker

1 msk ljus sirap

250 g havregryn

100 g hackade torkade dadlar


Värm ugnen till 200 grader. Smält smör och socker. Rör ner sirap, dadlar och havregryn och blanda väl. Tryck ner massan i en smord bakform ca 30 x 22 cm. Baka i ugnen 12-15 minuter tills ytan är gyllenbrun. Låt sedan svalna 2-3 min, skär bitar med en vass kniv och låt sedan svalna helt. (Jag ställde in dem i kylen).


Jag har en app som heter Babycenter och där hittade jag receptet. Jag hade inga dadlar hemma så jag valde att blanda aprikoser och russin istället och så hade jag i lite kakao. Bitarna blev jättegoda men höll inte ihop så bra och var lite svåra att dela så det blev inte så snygga bitar och mycket smulor. Dessutom smakade det mer som en efterrätt och när M smakade så sa han att det hade varit perfekt med vaniljsås till och det kan jag hålla med om. 


Jag behöver rätt många små och nyttiga mellanmål nu som också är lätt ha ha med sig i väskan när jag är ute, och jag vill gärna variera mig lite och satt och letade efter ett bra recept på typ energi bars eller något likanande, men det var svårt att hitta. Men jag hittade nog ett bra recept igår kväll på Tasteline som jag ska prova nästa gång.

Annars brukar jag ha med mig banan, nötter, torkad frukt, drick yoghurt eller bitar av någon frukt eller morot som jag lägger i en liten burk.


 

Av brownies - 16 april 2013 13:25

Nu när det äntligen har blivit lite varmare jag då ska det såklart regna. Så jag har inte varit ute på några längre promenader varken idag eller igår. Jag har glömt att fota maten de senaste dagarna men vi har ätit biffstroganoff, citronkyckling och tomatsoppa. Citronkycklingen är en jättegod gryta och receptet är från Arla. Men jag fotade min goda variant av marängsviss som jag gjorde. 


Jag provade den här glassen och den var god.


Till glassen hade jag vispad grädde, maränger, blåbär och chokladsås som jag gjorde av 1/2 dl socker, 1/2 dl kakao och 1/2 dl vatten. Blanda ingredienserna i en kastrull och låt småkoka en stund på svag värme.  

 

Av brownies - 12 april 2013 12:14

Igår var jag och min mamma hemma hos min syster och åt middag. Vi åt kokt torsk med äggsås och det är så gott.



Sen hade min syster bakat lite annorlunda kakor som var gjorda av bla svarta bönor, mörk choklad och tranbär. De var verkligen jättegoda och nyttiga.

    

Av brownies - 10 april 2013 11:59

Igår åt jag spenatsoppa till middag. Har inget minne alls av när jag åt det sist och jag har aldrig lagat det själv. Men igår blev jag sugen på det. Hittade ett recept från Allt om Mat och soppan blev väldigt god.


 

Av brownies - 9 april 2013 15:27

Vi äter väldigt mycket ris här hemma eftersom vi äter så mycket indisk mat. Men jag har tröttnat på vanligt ris och känt att det blir lite för mycket. Nu har vi provat råris från Frebaco och det är en ny favorit. Väldigt gott och inte alls så "stabbigt" som basmati eller jasminris.


 

Av brownies - 9 april 2013 15:15

I helgen blev det ett försök att baka chokladfondant. Receptet jag använde finns här. Det var ett bra recept och inte alls krångligt, men jag hade dem tyvärr lite för länge i ugnen. De blev inte rinniga i mitten och ett proffs hade nog inte godkänt dem som chokladfondanter. Men jag kan säga att det i alla fall blev en jättegod!!!! chokladbakelse. Det stod 8-12 min i receptet och jag tog ut dem runt 11 min. Nästa gång jag provar tar jag nog ut dem vid 8 min.


Tyrvärr blev bilden suddig, kameran har hamnat på någon konstig inställning som jag ska försöka ändra.

 

Av brownies - 8 april 2013 10:43

Jag har jobbat hela helgen och när jag kom hem i lördags så hade M gjort middag och det blev en kycklingrätt ur David Batras kokbok. Hittils har alla recept från den boken varit väldigt goda och enkla att laga.


     

Av brownies - 6 april 2013 22:10

Igår kväll var vi i Kista Galleria och tittade lite i affärer och åt middag i deras food court. Det finns så mycket restauranger där och allt verkar så gott så det är inte så lätt att välja. För mig blev det en jättegod vegetarisk mezetallrik. Det var (om jag kommer ihåg allt) spenatpirog, filodeg med ost i, inlagda rödbetor, kronärtskocka, grillad aubergine, hummus, tzatziki, paprikaröra, aubergineröra, falafel. M tog också en mezetallrik men med lammspett.

Presentation


Välkommen till min blogg! Klicka på presentationen så får du veta lite mer om mig.

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards