Direktlänk till inlägg 17 juli 2011
Jag tycker att söndagar är så mysiga vi är nästan alltid hemma på kvällen och lagar en massa god mat och idag blev det en väldigt lyckad middag. Jag tog lite inspiration från en Laga Lätt men sen gjorde jag mitt eget recept i alla fall.
Couscoussallad med lite olika tillbehör
Koka upp 3 dl vatten med 1/2 tärning gröskasbuljong, tillsätt sedan 1 msk tomtpuré, 1 msk olivolja, 1 tsk paprikapulver och 3 dl couscous. Låt sjuda i 5 min.
Tärna 1 aubergine, en halv zucchini och några champinjoner stek i olivolja med lite flingsalt och peppar.
Tärna 2 tomater och dela grillad paprika (köpt i glasburk) i mindre bitar.
Blanda sedan alla ingredienser i en skål och blanda sist i ruccolasallad.
Tillbehör
Tzatziki
1 riven gurka
2 dl medelhavsyoughurt
2 pressade vitlöksklyftor
salt och peppar
Riv gurkan och låt den rinna av i en sil. Blanda sedan alla ingredienser.
Favabönor
1 burk fava bönor
1 finhackad vitlöksklyfta
lite olivolja
1/2 pressad citron
Värm bönorna i en kastrull. Häll sedan upp dem i en skål och blanda ihop den med resten av ingredienserna.
Det är första gången jag köper fava bönor jag har bara ätit det ute en gång tidigare med det är gott. Lite variation istället för vanliga bönor.
Sen hade vi även köpt lite inlagda vitlöksklyftor, oliver och kronärtskockshjärtan.
Nu kan det verka som att det här tog hur lång tid som helst att laga men det var väldigt enkelt och tog inte alls så lång tid.
Fava bönor
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | |||||||
4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | 10 |
|||
11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 |
17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|