Direktlänk till inlägg 26 maj 2011
I går bakade jag kladdkaksmuffins jag tog receptet från Leilas A piece of cake.
Kladdkaksmuffins
16 st
2 ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1/2 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk choklad
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad och blanda den med smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjukner i ihop i mitten när de tas ut.
Låt svalna.
Garnera med en klick grädde och bär.
Jag hade ingen mörk choklad hemma och sen gjorde jag 6 st större muffins istället. Men de blev otroligt goda och säkert ännu godare om jag hade haft mörk choklad i också. Jag garnerade med hallon och blåbär och vispad grädde.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | |||
23 |
24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|