Direktlänk till inlägg 20 januari 2012
I går gjorde jag en riktigt lyckad middag. Jag panerade fisk med ägg och ströbröd och så gjorde jag klyftpotatis i ugn. Som tillbehör gjorde jag pressgurka och remouladsås.
Pressgurka (recept från Vår kokbok Coop )
1 gurka
2 krm salt
Lag
2 msk socker
2 msk ättikssprit (12%)
1 dl vatten
1/2 krm vitpeppar
hackad persilja
Skiva gurkan tunt. Lägg den i en skål och strö över saltet. Täck gurkskivorna med ett fat och lägg på en tyngd. Låt stå i ca 30 minuter. Blanda lagen och häll den över gurkan.
Den här gurkan är så god.
Remouladsås ( recept från Allt om mat )
2,5 dl majonnäs
1/2 dl finhackad ättiksgurka
2 msk kapris, grovhackad
1/2 dl persilja
1/2 krm cayennepeppar
Blanda alla ingredienser och låt stå i kylen ca en timme.
Den här var nog den godaste remouladsåsen jag har ätit.
Efter middagen åkte vi till min faster som fyllde år och blev bjudna på kladdkaka med grädde, chokladmoussetårta, bullar och ballerinakakor. Jag kan säga att jag var ganska mätt sen.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 |
10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
|||
16 | 17 |
18 |
19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|