Direktlänk till inlägg 11 juni 2012
Jag bakade också en rabarberpaj igår. Jag har varit sugen på rabarber så länge och vi brukar alltid få rabarber av M:s familj. Men sist vi var där hade det inte kommit någon än. Så jag fick köpa lite rabarber den här gången.
Knäckig rabarberpaj ( recept från ICA )
6 portioner
500 g rabarber
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/dl ljus sirap
smör till formen
vaniljglass till servering
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Blanda alla torra ingredienserna i en bunke.
3. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner det i de torra ingredienserna.
4. Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred på smeten.
5. Grädda pajen i mitten i ugnen 40 - 50 minuter, tills den fått fin färg. Servera med vaniljglass.
Jag valde att fräsa rabarbern i smör tillsammans med lite kanel innan jag hällde den i ugnsformen. Jag tycker att den blir godare då.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
|||||||
4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 |
10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 |
|||
18 |
19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
||||
|