Alla inlägg under november 2012

Av brownies - 14 november 2012 17:08

Hittade den här tidningen på ICA idag.

Jul
Av brownies - 13 november 2012 13:15

Nu är det två månader sen jag och M var iväg på en veckas underbar semester. Nu tänkte jag lägga upp lite bilder det blir flera inlägg eftersom vi var på flera olika platser. Vi började i Istanbul och sen åkte vi vidare med kryssningsfartyget MSC Divina som var ute till havs en dag och gjorde ett stopp i Dubrovnik och sen gick vi av i Venedig där vi stannade en dag och sen åkte vi hem via Bologna.



Vi började som sagt i Istanbul där vi tillbringade en och en halv dag. Egentligen alldeles för kort tid för en så stor stad. Men vi hann uppleva mycket i alla fall och äta en massa god mat. Det var en väldigt ren och fin stad och enkelt att ta sig fram bara att hoppa på spårvagnen som gick hela tiden eller promenera. Det var inte en dyr stad heller och för oss som älskar mat fanns det hur mycket som helst att välja på.  

Av brownies - 10 november 2012 09:04

Igår kväll blev vi bjudna på gott bröd med rostbiff, skagenröra, ost och marmelad på min syster M:s födelsedag. Och en jättegod chokladtårta. Var väldigt mätt när vi åkte hem sen. Nu ska vi äta frukost och sen iväg till Mitt kök och Allt för hälsan på mässan.

Av brownies - 8 november 2012 11:27

I går gjorde jag den här superenkla chokladmoussen. Det är bara att ta två av allt beronede på hur mycket man vill ha. Men för två portioner är två äggvitor, två msk socker och två msk kakao lagom. Vispa bara äggvita och socker tills man kan vända skålen upp och ner. Vänd sedan i kakaon. Låt stå i kylen en stund.



Jag hade inte tänkt att göra mousse egentligen, men jag gjorde saffransaioli som skulle vara till middagen och då blev det äggvita över. Men saffransaiolin blev tyvärr inte bra den blev för skarp i smaken både av saffran och vitlök. 

Av brownies - 7 november 2012 12:50

Den här rätten var väldigt god jag hittade receptet i Matmagasinet men jag gjorde några små ändringar. 


Citronlax

Lägg laxen i en ugnsform jag hade ca 500 g färsk lax. Pensla laxen med lite olivolja, krydda med salt och peppar, riv över citronskal och strö sist över persilja. Stek i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.


Bönsallad

Blanda bönor, tärnad fetaost, finhackad rödlök, persilja, grillad paprika och soltorkade tomater.


Dressing

3 msk olivolja

2-3 msk pressad citron

1 pressad vitlöksklyfta

lite persilja


Häll dressingen över bönsalladen.


Servera med broccoli och blandad sallad



(Bilderna blir så trista nu när det är så mörkt ute)  

Av brownies - 6 november 2012 12:46

I går kväll med vi med E och V på Maxi Ica Lindhagen och storhandlade. Det var väldigt längsedan vi gjorde det så det var nästan tomt hemma. Men nu har vi fyllt upp kyl, frys och skafferi. 


Så här ser matsedeln ut för kommande veckan.


Rotfruktsgratäng med getost och en köttbit

Pannkakor

Köttbullar med mos, gräddsås, lingon och pressgurka

Couscoussallad med grillade grönsaker och halloumi

Citronlax med bönsallad

Jordärtskockssoppa

Medelhavspaj med spenat, fetaost, oliver och soltorkade tomater


Nu har jag blivit förkyld igen också andra gången på två månader. Idag blir det bara att ligga i soffan och vila så jag blir frisk. Ska titta på Sommarpratarna som jag missade igår och halv åtta hos mig. Måste bli frisk till helgen för på fredag fyller min syster M år och på lördag ska vi gå på Mitt kök och Allt för hälsan på Stockholmsmässan.


Av brownies - 4 november 2012 13:00

Vi har så mycket äpplen hemma så häromdagen gjorde jag äppelkräm. Bara att koka upp 4 dl vatten och 1/2 dl socker och sedan hälla i ca 1 liter äpplen i bitar. Låt koka tills äpplena är mjuka, ta sedan av kastrullen från plattan och häll i 1/2 dl vatten blandat med 1 1/2 msk potatismjöl. Låt koka upp. 



Igår bakade M äppelkanelmuffins med crumble från Leilas bok A piece of cake. De blev supergoda! Receptet finns här.

     

Av brownies - 1 november 2012 15:35

Fick senaste numret av Härliga Hund och den ville tydligen Brownie läsa. Jag la ifrån mig tidningen en stund och då la hon sig på den på en gång. Det är inte första gången hon gör så. Senast jag läste Metro så gick hon och la sig på tidningen och sov medans jag läste.

Presentation


Välkommen till min blogg! Klicka på presentationen så får du veta lite mer om mig.

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards