Direktlänk till inlägg 14 maj 2011
Igår gjorde jag biffar igen och den här gången blev det väldigt bra. De höll ihop och blev jättegoda. Här är receptet som jag hittade i DN men jag har gjort om det lite. Det brukar jag alltid göra.
Lins och kikärtsbiffar
4 port
1 pkt röda linser
1 pkt kikärtor
1 ägg
1 gul lök
2 tsk curry
2 msk mjöl
olja att steka i
salt & peppar
Hacka löken och fräs den i olja och curry.
Skölj linser och kikärtor. Mixa linser och kikärtor med ägget till en slät massa.
Strö över mjölet och blanda i löken. Salta och peppra efter smak. Forma sedan till biffar och stek i olja ca 2 - 3 min per sida.
Till biffarna gjorde jag en sallad med:
Couscous
Cocktailtomater
Salladslök
Machésallad
2 msk olivolja
1 msk rödvingvinäger
Lite örtsalt
Blanda ihop allt i en skål
Sen blandade jag 1 burk creme fraiche med 3 - 4 msk mango chutney och serverade till.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | |||
23 |
24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|