Direktlänk till inlägg 22 maj 2011
Imorse åt vi en massa gott till frukost. Det blev scones med apelsinmarmelad, äggröra, fil med hallon och blåbär och juice. Jag tog receptet på scones och äggröra från Ica:s tidning buffé.
Scones 12 st
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda 9 dl vetemjöl med 1 1/2 msk bakpulver, 1 tsk salt och 100g smör i bitar. Nyp ihop till en smulig deg. Tillsätt 4 dl mjölk och blanda snabbt ihop degen. Den ska vara kladdig. Klicka ut 12 scones på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 12 min.
Det skulle egentligen vara 1 msk socker i också men det glömde jag faktiskt, men jag kan säga att det behövdes verkligen inte. Dessa scones blev helt perfekta så jag tycker att socker absolut inte behövdes.
Äggröra 2 port
3 ägg
1 dl vispgrädde
25 g smör
salt och peppar
Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Smält smöret i en stekpanna och häll sedan i äggsmeten. Rör då och då med en träslev. Äggröran ska vara krämig när den klar.
I tidningen var det 4 port men jag minskade ner till två port.
Den godaste marmeladen tycker jag är den från Önos.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | |||
23 |
24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|