Direktlänk till inlägg 26 maj 2011
Min syster E har varit hemma hos mig på lunch idag. Vi gjorde Grekisk-Italiensk pasta. Det är en rätt som vår mamma hittade när vi var yngre i någon recepttidning från Arla. Och den rätten har hängt med sen i alla år. Det är en väldigt enkel och god maträtt. Här är receptet:
1 gul lök
1 burk krossade tomater
1 burk creme fraiche
1 pkt fetaost
1 burk oliver
Ca 1 tsk oregano
salt och peppar
Hacka löken och fräs den i en stekpanna. Tillsätt krossade tomater. Krydda med oregano, salt och peppar. Tillsätt creme fraiche och låt koka ett par minuter. Tärna fetaosten och tillsätt den och oliverna. Låt småkoka någon minut.
Jag hade färsk pasta till och E hade couscous eftersom hon helst inte äter pasta nuförtiden. Men hon tyckte att det var gott med couscous till.
Sen upptäckte jag att jag inte hade oregano hemma så vi fick strunta i det.
Jag glömde fota med det blev mat över så jag kanske kan fixa en bild senare.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | |||
23 |
24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|