Direktlänk till inlägg 10 juni 2011
Vi fick med oss mycket rabarber från Söderhamn så det räcker till att göra en massa gott. Det första jag gjorde var rabarberkräm och det blev så gott.
Så här gjorde jag:
Rabarberkräm ca 4-5 portioner.
Ca 500 g rabarber
4 dl vatten
1 dl socker
2 msk potatismjöl + 1/2 dl vatten
Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarbern och koka den mjuk under lock i ca 3-4 min. Rör ut potatismjölet i 1/2 dl kallt vatten. Häll i redningen under omrörning. Låt krämen koka upp.
Klart!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 |
22 | 23 | 24 |
25 | 26 | |||
27 |
28 | 29 |
30 | ||||||
|