Direktlänk till inlägg 15 augusti 2012
Jag har gjort den här dippen en gång förut och den är väldigt god. I går dippade jag morötter i den och så passar den också väldigt bra att bre på smörgåsen. I morse bredde jag den på knäckebröd jag hade inte sesamfrön hemma så jag tog vallmofrön istället.
Palsternacksdipp
6 portioner
250 g palsternackor
3 msk kesella
1/2 tsk olivolja
1 krm sesamfrön
3 krm salt
Gör så här:
Skala och skär palsternackorna i mindre bitar.
Koka i vatten tills de känns mjuka, ca 10 min.
Häll av och mixa med en mixerstav till en slät kräm.
Låt svalna något.
Vänd in kesellan i krämen.
Tillsätt saltet.
Toppa med olivolja och sesamfrön.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
|||
20 | 21 |
22 | 23 | 24 |
25 | 26 |
|||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|