Direktlänk till inlägg 22 augusti 2012
Laxpaj
4 port
Pajdeg
125 g smör
1/2 dl vetemjöl
1/2 dl grahamsmjöl
2 msk kallt vatten
Blanda samman mjöl och smör och tillsätt vattnet,
arbeta samman till en rund boll och låt vila i kylen i 30 min.
Sätt ugnen på 225 grader.
Tryck ut pajdegen i en smord pajform och nagga skalet med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 10 min.
Skär 400 g kallrökt lax i mindre bitar, skiva två kokta kalla potatisar, skiva en halv purjolök.
Lägg ingredienserna i pajskalet och strö över lite persilja.
Blanda sedan alla ingredienser till äggstanningen.
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
1 dl riven ost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Häll stanningen över pajen och grädda pajen i ca 30 min i mitten av ugnen.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
|||
20 | 21 |
22 | 23 | 24 |
25 | 26 |
|||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|