Direktlänk till inlägg 23 augusti 2012
Igår bakade jag ett russinbröd som jag hittade hos Söta saker som är en väldigt trevlig blogg. Det var väldigt enkelt att baka och blev supergott.
Russinbröd
25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
2 dl fiberhavregryn
3 dl rågsikt
1 1/2 dl russin
1 1/2 dl vetemjöl
Rör ner den smulade jästen i vattnet och tillsätt salt, havregryn, rågsikt. Rör ner russinen och arbeta sist in vetemjölet. Låt jäsa under duk i minst en halvtimme och ta sedan upp på bakbord och knåda med lite vetemjöl. Forma till en limpa och lägg i en smord brödform. Jäs ytterligare 45 minuter och grädda därefter i 30 minuter i 225 grader.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
|||
20 | 21 |
22 | 23 | 24 |
25 | 26 |
|||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|