Direktlänk till inlägg 20 april 2012
I går gjorde vi risotto det är så himla gott och faktiskt ganska enkelt att göra.
Finhacka två schallottenlökar och fräs dem i olivolja i en kastrull. Tillsätt 3 dl arborioris och fräs i någon minut. Häll i 2,5 dl vitt vin och rör om till vinet ångat bort. Lägg i en grönsaksbuljongtärning och tillsätt sedan lite vatten i taget och rör hela tiden. Det behövs ca 1 liter vatten innan det är klart det tar ca 20 minuter.
Skiva sedan ca 200 g champinjoner och fräs dem vid sidan om. Smaka av risotton riset ska ha lite tuggmotstånd och risotton ska vara krämig. Tillsätt sedan champinjonerna, lite riven parmesan, salta och peppra.
Garnera med sparris, ringla över lite olivolja och riv över parmesan.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 | 5 |
6 |
7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 |
25 |
26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|