Direktlänk till inlägg 26 april 2012
I går gjorde jag Wallenbergare till middag och det är så gott.
Wallenbergare
4 port
400 g kalvfärs
4 äggulor
1 1/2 dl grädde
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl ströbröd
Blanda alla ingredienser förutom ströbrödet. Forma färsen till lagom stora biffar. Jag tycker att det är godast att inte göra dem så stora. Vänd sedan biffarna i ströbröd. Stek biffarna på svag värme ca 3-5 minuter på varje sida.
Sen blev det en massa goda tillbehör också det klassika är ju potatismos, gröna ärtor och lingon. Men jag gjorde lite annat.
Pressad potatis, ärtor, lingonsylt, min goda pressgurka( recept finns här ), stekt lök och så lite gräddsås. Det kan aldrig bli för många tillbehör tycker jag. Väldigt smarrigt tur att det blev lite kvar som jag snart ska äta till lunch.
Eftersom jag bara använde äggulorna i biffarna så sparade jag äggvitorna och gjorde chokladmousse. Synd att bara kasta äggvitorna. Så det blev chokladmousse efter träningen igår.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 | 5 |
6 |
7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 |
25 |
26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|