Alla inlägg under juni 2012
Nu har jag precis ätit lunch och det blev rester från igår. Tunnbrödrulle med varmrökt lax, färskpotatis, salladslök, isbergssallad och pepparrotscreme. Det var första gången för i år som jag åt färskpotatis och det är så gott.
I morse var jag på min lillasysters skolavslutning och vi hade verkligen tur med vädret det var riktigt varmt. Hon går i samma skola som jag gick och det är så roligt att se att det fortfarande är samma lärare och de sjunger samma sånger som vi gjorde. Det är ju ändå 14 år (herregud) sedan jag gick ut.
Hittade den här rapsoljan med smak av citron för 10 kr på ICA Kvantum och den var så god. Ringlade den över fisken vi åt häromdagen och det passade perfekt. Den passar annars till dressing, marinad eller stekning.
Jag vann en värdecheck från Customer för ett par månader sedan och igår kom jag äntligen iväg på en underbar ansiktsbehandling. Jag valde en salong som heter Claudia´s Hudvård och det var en väldigt fin salong och jag blev väldigt nöjd med behandligen. Hit kommer jag absolut att gå tillbaka.
Salongen ligger i Hammarby sjöstad och jag gick ner till vattnet en stund innan och satte mig i solen.
Jag fick också med mig lite prover hem.
Snart måste jag gå ut med Brownie men det har inte slutat regna än, men det blixtrar och åskar inte längre. Brownie blev rädd för åskan och sprang in och gömde sig under sängen.
Jag bakade också en rabarberpaj igår. Jag har varit sugen på rabarber så länge och vi brukar alltid få rabarber av M:s familj. Men sist vi var där hade det inte kommit någon än. Så jag fick köpa lite rabarber den här gången.
Knäckig rabarberpaj ( recept från ICA )
6 portioner
500 g rabarber
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/dl ljus sirap
smör till formen
vaniljglass till servering
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Blanda alla torra ingredienserna i en bunke.
3. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner det i de torra ingredienserna.
4. Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred på smeten.
5. Grädda pajen i mitten i ugnen 40 - 50 minuter, tills den fått fin färg. Servera med vaniljglass.
Jag valde att fräsa rabarbern i smör tillsammans med lite kanel innan jag hällde den i ugnsformen. Jag tycker att den blir godare då.
I går blev det egenpanerad fisk med en massa tillbehör till middag. Ugnsrostad bakpotatis, ärtor, stekt lök, kapris och min hemgjord remouladsås och gurka recept finns här.
Nu ska jag äta resterna som blev kvar till middag.
Igår åt vi middag på Indian Garden på Västgötagatan. Det är andra gången vi äter där och det är helt klart den bästa restaurangen jag har ätit på. Maten är sååå god!!!! Och är så fint upplagd och personalen är väldigt trevlig och restaurangen är väldigt fin och mysig. De är inte heller snåla med portionerna. Igår fick vi ett fönsterbord också så det vart ännu bättre.
Till förätt åt jag Samosa indisk grönsakspirog med sallad och myntasås.
M åt friterade rischips med vitlök och chili.
Till varmrätt åt jag hemlagad indisk paneer (färskost) med färsk mango, tomat, nötter i mild gräddsås.
M åt örtmarinerat lammlägg med champinjoner, lins och lammfärssås.
Vi delade på ett Peshwari Naan med kokos, russin och mandel.
Tur att vi hade parkerat bilen precis utanför restaurangen för vi var så mätta så vi orkade knappt gå en meter.
I går eftermiddag tog vi en tur till Värmdö det är verkligen en av mina favoritplatser. Först stannade vi till och fikade hos ett par arbetskamrater till M som bor där. Sen åkte vi till Oxdjupet ( ett sund mellan Värmdö och Rindö och huvudfartygsled in till Stockholm). Där är det så otroligt vacker och fridfullt nu var det tyvärr lite kallt i går kväll men vi kommer åka dit fler gånger i sommar och när det är varmare ska vi ha med oss picknick.
Gjorde en ceasarsallad med majskyckling, bacon, romansallad, tomat, avocado, halloumi, parmesan, ägghalvor, krutonger av ciabatta och ceasardressing. Det blev en sallad med extra allt kan man säga. Köpte två små färska majskycklingfiléer och de var väldigt goda och otroligt stor skillnad mot "vanlig" kyckling. Stekte dem ett par minuter i stekpannan och sen in i ugnen med termometer till ca 65 grader.
Godaste ceasardressingen.
Jag hade dock lite svårt för att äta bacon. Så det blev bara en liten bit men det var ganska gott men det kändes bara lite svårt. Det går väldigt mycket upp och ner med att äta kött ibland känner jag mig sugen på allt kött och sen nästa dag vill jag inte äta kött mer. Men det är fortfarande fläskkött och korv som är svårast att äta. Tex. kyckling och lamm känns inte alls fel. Konstigt att det har blivit så efter två år som vegetarian.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
|||||||
4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 |
10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 |
|||
18 |
19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
||||
|