Alla inlägg under juni 2011

Av brownies - 19 juni 2011 11:15

Den här dippen är väldigt god att bre på smörgåsen. Perfekt när man är vegetarian också då behövs lite andra varianter.


Palsternacksdipp

6 portioner


250g palsternackor

3 msk kesella

1/2 tsk olivolja

3 krm salt

1 krm sesamfrön


Skala och skär palsternackan i mindre bitar.

Koka i vatten tills de blir mjuka ca 10 min.

Häll av vattnet och mixa till en slät kräm.

Låt svalna något.

Vänd i kesellan i krämen. Tillsätt salt.

Toppa med olivolja och sesmafrön.


Receptet kommer från Laga Lätt nästa gång ska jag prova morotsdipp och rotselleridipp.

Av brownies - 18 juni 2011 17:59

Gjorde en egen variant på Caesarsallad. Jag la upp allt i olika skålar så man kan göra sin egen sallad.


Här är ingredienserna


Stekta qournbitar och champinjoner

Hemgjorda krutonger

Gurka

Tomat

Romansallad

Parmesanost

Caesardressing


Krutongerna gjorde jag av tärnat rostbröd som jag stekte i olivolja, salt, peppar och en finhackad vitlöksklyfta.


 

Av brownies - 18 juni 2011 11:02

Igår kväll var jag och M och åt middag på Bistro Sjöstad i Hammarby Sjöstad.

Här kommer en liten recension personalen var väldigt trevlig men gav ett lite förvirrat intryck och de var lite osäkra på vad som fanns och inte fanns på menyn en del saker var slut och det var lite synd. Men maten var väldigt god först fick vi ett olivbröd och en väldigt god olivolja.

Ett minus var också att det var höga barstolar att sitta på och det är lite jobbigt då är det svårt att sitta avslappnat, vi hade säkert suttit längre om det var skönare stolar.


Sen åt jag Kräftskagentoast till förrätt.

 

Rimmad lax och dillstuvadpotatis till varmrätt.

 

M åt Honungsöverbakad chévre med rucccola och balsamico.

 

Fisk och skaldjursgryta med aioli till varmrätt.

 

Sen drack vi alkoholfritt rosé och vitt mousserande bubbel och det var också väldigt gott vi glömde fråga vad det hette men jag ska ta reda på det.


Av brownies - 17 juni 2011 10:45

Auberginsallad med halloumi

4 port


2 dl bulgur + 4 dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning

2 auberginer

4 tomater

1/2 dl pinjenötter

3 vitlöksklyftor

1 påse rucola

1 pkt halloumi

2 msk vit balsamvinäger

3 msk olivolja

flingsalt och svartpeppar


Sen blandande jag ihop salladen på mitt eget sätt för receptet var lite väl omständigt med onödiga moment som jag inte tyckte behövdes.

Så så här gjorde jag: Koka bulgur med grönsaksbuljong, tärna aubergin, halloumi och tomater. Hacka vitlöken. Fräs aubergin, halloumi och vitlök i olivolja och tillsätt sen tomaterna. Rosta pinjenötterna i en het torr panna. Blanda bulgur, auberginröran, rucola och pinjenötter. Blanda balsamvinäger och olivolja,  salta och peppra. Blanda sedan ihop salladen med vinägretten.


 

Vit Balsamvinäger

 

Det är första gången jag köper vit balsamvinäger och jag tyckte den var ganska mild i smaken men god.

Av brownies - 16 juni 2011 20:42

Den 22 juni kl 21 på TV4+ börjar Leilas nya serie Leila bakar i Frankrike. Den kommer jag absolut att följa.


 

Av brownies - 16 juni 2011 14:00

Igår var Brownie själv ett par timmar både på förmiddagen och eftermiddagen. Då blir hon alltid så närgången sen så igår kväll tyckte hon att det var bäst att sova så här. Då kunde jag inte gå iväg utan att hon märker det.


 

Av brownies - 16 juni 2011 10:55

Jag köpte färsk pasta från märket Matric den var fylld med spenat och ricotta. Jag brukar alltid läsa på innehållsförteckningen men nu missade jag det. Men innan vi skulle äta så läste jag och den innehöll en  massa konstigt som inte alls måste finnas i färsk pasta tex torkad ost, ost i pulverform, smakförstärkare, skummjölk i pulverform, och spår av fisk. Det var nästan så att jag tyckte att pasta smakade fisk det var säkert mycket inbillning men det blev äckligt. På deras hemsida står det att det är äkta italiensk matkultur, tradition och kärlek till produkten men då borde produkterna innehålla äkta ingredienser. Så det blir ingen mer pasta från Matric.

Av brownies - 16 juni 2011 10:48

Gjorde mangosorbet häromdan det är så enkelt och gott att göra själv. Jag mixade ett paket fryst mango med 3 msk florsocker och några droppar vatten. Sen garnerade jag med lite färsk mynta.


 

Presentation


Välkommen till min blogg! Klicka på presentationen så får du veta lite mer om mig.

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards