Alla inlägg under juli 2011

Av brownies - 27 juli 2011 22:42

Ikväll flög det förbi ett par luftballonger och det flög väldigt nära våran balkong. Så vi gick ut och tittade och Brownie följde också med med hon blev jätterädd när de började låta ( när de eldar eller vad de gör ). Så hon sprang in och gömde sig under badkaret och sen satt hon i soffan i tittade ut mot balkongen resten av kvällen och såg helt förstörd ut. 


 

Det ser så härligt ut jag vill verkligen åka luftballong någon gång.


Av brownies - 27 juli 2011 17:02

Vi fyndade en röd saltkvarn från Peugeot på rean igår. Vi har sedan tidigare en svart pepparkvarn från samma märke jag tycker att de är väldigt fina att ha framme i köket. Vi köpte även en kastrull från Obh nordica.


     

Idag har vi gått en långpromenad i värmen vi gick från Liljeholmen upp på Årstabron och så bort längs med vattnet till Tantolunden och sen upp på Liljeholmsbron tillbaka till Liljeholmen. Där stannade vi till vid vattnet och tog en glass. Nu ligger Brownie på golvet i hallen och sover.

Av brownies - 26 juli 2011 21:57

Idag har vi varit i Nyköping vi var där redan vid tio. Vi gick runt och tittade lite i butiker och vi hittade några saker till köket på rea som jag ska visa sen. Nyköping är en väldigt trevlig stad och det finns mycket trevliga butiker. Vi åt lunch på Hellmans Café det är väldigt mysigt vi åt där även förra gången vi var i Nyköping.


Brownie och jag väntar när husse är inne i en butik. Vi får turas om att gå in i butiker och hittar vi något så ringer vi varandra. Då är det så skönt att handla utanför Stockholm för oftast ligger butikerna efter en gata ( inte stora köpcenter ) och det är så lite folk och så finns det alltid bänkar att sitta och vänta på utanför.

     

Sallad med matvete, grönsaker och den godaste varmrökta laxen jag ätit.

   

Sen åkte vi till Skavsta och hämtade min syster och hennes kille.


Vi lyckades fånga landningen av deras plan på bild. Det fanns en utsiktsplats där man kunde se planen som landade och startade på väldigt nära håll.

     

Vi har haft en väldigt bra dag idag och vädret har varit fint hela dagen.

Det enda jag bara måste klaga på är parkeringssystemet på Skavsta det var katastrof. Då är det ändå en liten flygplats, när vi var på Arlanda och hämtade sist hade det ett helt perfekt system så de borde nog tänka om på Skavsta.

Av brownies - 25 juli 2011 09:45

Idag är det precis ett år sedan vi hämtade hem Brownie. Hon kommer från Mariefred men vi hämtade henne i Grisslehamn. När vi åkte iväg så satt hon i sin nya bur och gnällde ganska länge det kändes som att hon aldrig skulle sluta men sen somnade hon. När vi kom hem så kräktes hon så fort vi tog ut henne ur bilen. Sen när vi kom in i lägenheten så kissade hon direkt på den enda mattan som vi glömt att ta bort. Och sen gick hon runt och tittade lite innan hon somnade i sin korg.


Först bilden på Brownie jag har glömt bort att hon var så liten.

 

Av brownies - 24 juli 2011 11:34

Gjorde en väldigt god och fräsch sallad igår och recptet hittade M på efterhand.


Ingredienser


1 honungsmelon

1 mango

1 liten bit röd chili

1 pkt fetaost

1/2 tsk oregano

lite olivolja

lite flingslat och svartpeppar


Dela melon, mango och fetaost i tärningar. Finhacka chilin och blanda sedan alla ingredienser i en skål.


 

Alla ingredienser passa väldigt bra ihop och det blev en ny smakupplevelse.

Sen köpte vi pakistansk mango hos orient livs där vi brukar handla. Och vilken skillnad från den vanliga mangon den här var så mycket godare. Jag kommer bara köpte den i fortsättningen.


Pakistansk Mango


 

Av brownies - 24 juli 2011 11:30

Brownie hittade en ny plats att ligga och sola på igår.


     

Av brownies - 22 juli 2011 19:07

Middag idag bestod av vegetariska burgare med lite olika tillbehör som blev aubergine, skogschampinjoner, rostad lök, gurka, tomat, sallad, cheddarost och barbequesås. Sen gjorde M egna potatischips och det blev jättegott. Han hyvlade en bakpotatis med osthyveln och blandande potatisskivorna i en skål med rapsolja. Sen la han skivorna på en plåt med bakplåtspapper och hade på lite flingsalt och svartpeppar. Låt stå i ugnen ca 15-20 min i 200 grader. Detta kan jag verkligen rekommendera.


   

Av brownies - 22 juli 2011 15:59

Idag är det för varmt tycker jag inte alls skönt att vara ute. Igår kväll var mamma hemma hos oss på middag. Vi bjöd på en Couscoussallad som jag gjort förut.


Jag kokar couscous tillsammans med kanel, spiskummin, koriander och grönsaksbuljong. Sen stekte jag aubergine, paprika, röd lök och morot i olivolja och blandande ihop allt med sockerärtor och cocktailtomater. Sen blandade jag ihop creme fraiche och mango chutney till en dressing.


Det blev bara suddiga bilder tyvärr.

 

Presentation


Välkommen till min blogg! Klicka på presentationen så får du veta lite mer om mig.

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7 8 9
10
11 12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards