Alla inlägg under januari 2012

Av brownies - 11 januari 2012 13:05

Igår var vi i Ringens köpcentrum och tittade lite. Det blev några små saker som fick följa med hem.


Assietter och svarta underlägg från Indiska.

 


Lite te från Bönor och blad.

 


Här på Bönor och blad i Ringen hade de otroligt mycket fina temuggar, tekannor, burkar att ha te i och en massa annat fint. Hur mycker goda chokladpraliner som helst. Älskar den här typen av butiker.


En ny almanacka jag tycker alltid att det är roligt att skriva i en ny almancka det känns som att man börjar om på nytt. Sen skriver jag alltid så fint i början och sen efter halva året så är det bara kladd och så orkar man inte skriva snyggt längre. Varför blir det alltid så?

 

Av brownies - 11 januari 2012 12:17

Nu är äntligen alla julsaker nerplockade. Brownie ville vara med och hjälpa till hon skulle lukta på precis allt innan jag la ner de i kartongen. Kassen som jag skulle lägga adventsljusstakarna i den tyckte Brownie om så hon gick och la sig i den.


 


Men så fastnade hon såklart så då satt hon där och såg förstörd ut.

 


Av brownies - 11 januari 2012 12:12

I går gjorde jag en enkel middag och då blev det pressad potatis, stekt fisk och spenat. Enkelt och gott.


 


Till efterrätt äppelpaj med vaniljsås.

 

Av brownies - 8 januari 2012 19:26

Svamprisotto blev dagens söndagsmiddag. Det första receptet var lite omständigt så när risotton var klar hade jag blandat tre olika recept. Men det blev jättegod och helt perfekt krämig.


 


 

Av brownies - 8 januari 2012 12:36

Idag känner jag att jag behöver c vitaminer så nu har jag pressat apelsiner.


 


Jag har börjat läsa Fånge i hundpalatset av Martina Haag som jag fick i julklpapp och den är så rolig. Har precis läst ett kapitel om hennes man Eriks "allt måste sparas till varje pris inställning" och en del av hans hjärna säger att det kan vara farligt att slänga någonting inte ens en trasig stekpanna. Man vet aldrig när man kan behöva det. I vardagsrummet har det en ful soffan som de köpte för sexton år sen som är så nedspilld att det går att koka soppa på kuddöverdargen. Men varje gång sopbilen kommer slänger hon en kudde och Erik verkar inte märka något för han har fullt med med att INTE ställa in smöret i kylskåpet.


 


Det är lite som här hemma för jag slänger allt och rensar hela tiden. Men M ska spara på allt för att "det kan vara bra att ha". Men om man aldrig använder en sak eller troligtvis inte kommer använda den varför ska man spara den ? Vi har knappt bott här i två månader men det är redan fullt i klädkammaren med saker som jag vet att vi aldrig kommer att använda. Nu när vi köpte en diskmaskin och var tvunga att ta bort ett köksskåp jag då måste det stå i badrummet och ta upp plats eftersom det är fullt med saker i klädkammaren.


Nu borde jag plocka ner julsakerna men då måste jag också packa upp lite flyttkartonger för när vi flyttade in så var det i stort sett dags för julpynt så jag satte upp alla julsaker på en gång. Jag lät alla andra ljusstakar, prydnader och saker vara kvar i kartonger så länge.

Av brownies - 7 januari 2012 13:38

I går stekte jag pannkakor och Brownie var väldigt intresserad eller hon är mest intresserad av smöret. Så fort man tar fram smör så är hon ute i köket och står på bakbenen och luktar.


 


När hon insåg att hon inte fick något smör att äta så var det lika bra att lägga sig ner .

 


Pannkakor med äppelmos och blåbärssylt.

 


Jag gör mina pannkakor så här:


Ca 10 pannkakor


Ca 2 1/2 dl vetemjöl

1/2 tsk salt

1 tsk vaniljsocker

6 dl mjölk

3 ägg


Blanda mjöl, salt och vaniljsocker i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll i resten av mjölken. Vispa sist i äggen. Låt smeten vila i 30 min. Stek sedan varje pannkaka med en liten klick smör. Då tycker jag att de blir godast.


Av brownies - 6 januari 2012 17:18

Brownie ska alltid gå in i mitt påslakan och så fastnar hon såklart alltid där. Men det roliga är att hon säger inte ett ljud hon bara ligger där och väntar på att jag ska hjälpa henne ut.


 


 

Av brownies - 5 januari 2012 19:50

Idag åt vi vegetariska frikadeller, potatismos, gräddsås, lingonsylt och gurka. Nästan allt hemlagat förutom lingosylten och gurkan. M gjorde en väldigt god gräddsås och jag vet inte vilka mått han hade men det är bara att smaka av under tiden tills den smakar bra.

Så här gjorde han i alla fall.

En klick smör, lite vetemjöl, vatten ca 2 dl och en grönskasbuljongtärning. 2,5 dl grädde, lite soja, ett par skedar äppelmos. Låt koka en stund tills den är lagom tjock.


 


Brownie är glad att det har kommit snö för hon tycker att det är jättekul med snö. Hon börjar vifta på svansen så fort vi kommer utanför dörren. Nu har jag tänt lite ljus och sitter och funderar på när julsakerna ska plockas ner. Det känns som att det är dags i helgen men det är fortafarande så mörkt så det är så mysigt att ha ljusstakarna i fönstret.


 

Presentation


Välkommen till min blogg! Klicka på presentationen så får du veta lite mer om mig.

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards