Alla inlägg under mars 2011

Av brownies - 20 mars 2011 19:14

Ikväll lagade M Indiskt till middag jag har inget recept på det men det blev en väldigt god gryta med ris, bröd och mango chutney. Sen blir det tv kväll med Chips och dip det är inte ofta jag äter det kanske två-tre gånger per år. Men jag tycker bara om en sorts chips och det är lantchips som bara är lättsaltade.


 

Av brownies - 19 mars 2011 14:01

Jag såg ett tips om en blogg som skrivs av en svensk tjej som bor på Kreta närmare bestämt i den lilla orten Paleochora. Hon skriver om sitt liv där och för mig som älskar Grekland så fastande jag för hennes blogg direkt. Jag har varit på Kreta två gånger min mamma bjöd mig dit som studentpresent och sen var mamma, jag och E där en gång ocskå. Visst var vi väl i Paleochora?

Eller hittade vi aldrig dit? Vi hyrde ju bil båda gångerna och det var mycket vi skulle besöka men kartorna stämde inte riktigt med verkligheten alla gånger så vissa saker hittade vi aldrig till. Känner att jag måste lägga upp en härlig bild från Grekland men det får bli en bild från Santorini där var jag men M för några år sen.


 

Av brownies - 18 mars 2011 12:04

Här är kuddarna vi köpte på IKEA. Brownie kan såklart inte låt bli dem.


 

Av brownies - 18 mars 2011 11:45

Vi var på Mio och IKEA igår kväll. Mamma skulle handla en del saker på Mio så först åkte vi dit. Det finns så mycket fint på Mio men vi köpte inget där denna gång. Sen åkte vi vidare till IKEA där vi åt jag åt kummel med matvete, grönsaker och hummus och vitlöksbröd. Till efterrätt cheesecake den är jättegod jag brukar ta den varje gång vi är där. Sen handlade vi bara lite småsaker några små ramar, servetter, matlådor, två kuddar och en mjukisboll till Brownie som hon blev väldigt glad för.


 


 

Ben

Av brownies - 17 mars 2011 12:59

Brownie älskar ben och så fort man nämner ordet ben släpper hon allt annat och sitter och tittar på en tills jag hämtar ett ben. Nu har hon fått ett stort ben som och hon får tugga på det en stund. Men hon får käpma väldigt mycket för att kunna tugga men det är bra för vissa ben äter hon upp på bara en kort stund.


 

 

Av brownies - 17 mars 2011 10:30

Igår blev det inte mycket bloggande jag var knappt hemma på hela dagen och middagen fick vi inte klart förrän framåt halv nio lagom till sista halvtimmen av Sveriges Mästerkock. Sen missade jag Jamie Oliver och jag såg att han lagade indiskt på sitt program igår men det få jag se på TV4 play sen.

Sen när vi äntligen plockat undan middagen och fixat undan lite och satt oss i soffan så ställer sig Brownie och spyr på vardagsrumsmattan. Så då var det bara att börja om igen och försöka städa rent mattan men jag tror att vi fick rent den jag sprayade på en massa ajax så det luktade rent i alla fall.

Sen skulle Brownie självklart vara där och lukta hela tiden så vi sa väl åt henne typ tjugo gånger minst men hon brydde sig inte om det. Så sen var det lika bra att gå och lägga sig och sova. Men det blev lite dålig sömn för Brownie höll på att krångla mellan ett och tre ungefär och sprang in och la sig i badrummet och jag vet inte allt det var väl något ljud hon hörde.

Av brownies - 16 mars 2011 21:00

Jag läste att Gekås i Ullared ska öppna ett hunddagis i juni 2011. Vilken bra idé! Det ska finnas plats för ca 50 hundar och utbildad personal som som tar hand om hunden medan man shoppar. Det borde finns på fler ställen så hunden slipper vänta i bilen.

Paj

Av brownies - 15 mars 2011 22:00

I kväll gjorde jag en paj jag hade inget recept utan hittade på ett själv.


Pajdeg

75g smör

Ca 2 dl vetemjöl

2 msk vatten


Blanda ihop till en deg och ställ i kylen ca 30 minuter. Tryck sedan ut degen i en pajform och nagga med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 200 grader.


Sen fyllde jag pajskalet med dessa ingredienser.

Ca 1 dl fryst bladspenat

1/2 skivad röd lök

1 hackad röd paprika

4 kokta skivade potatisar

1 pkt fetaost

Ca 10 st cocktailtomater

Riven ost


Och sist häll på äggstanningen.

3 ägg

2 dl mjök

salt och peppar


Grädda pajen i 30-40 minuter i 175 grader.


 

Presentation


Välkommen till min blogg! Klicka på presentationen så får du veta lite mer om mig.

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28 29 30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards