Alla inlägg under maj 2011

Av brownies - 3 maj 2011 13:56

Regn, blåst, kallt och imorse var det ju snö. Så idag blir det inga långa promenader. Brownie tycker inte heller om när det är blött ute så hon vill inte heller gå ut.

I går kväll var jag hemma hos mamma och hjälpte henne att lägga trätrall på balkongen men vi la bara halva balkongen för sen vart det för kallt. Så då åkte vi och hämtade mat på Thaiwoken i Fruängen. Så nu har jag precis ätit resterna av det till lunch. Jag tog min favorit som heter Fly Bee Hoon där är risnudlar med ingefära, vitlök, barbequesås, grönsker och så valde jag till räkor.


 

Av brownies - 3 maj 2011 11:43

I helgen bakade vi en riktigt äppelpaj. De är den godste äppelpajen jag ätit tur det eftersom det tog tid att göra den. Den blev kanske inte världens snyggaste men det spelar ingen roll vi skulle ändå inte bjuda på den. Jag tog receptet från Leilas bok A piece of cake. Det var ganska många moment och vi gjorde även hemgjord vaniljsås den blev dock lite klumpig men smaken var det inget fel på. Det receptet tog jag också från Leila.


 

 

 


 

Av brownies - 1 maj 2011 20:30

Vi gjorde en mycket god middag idag och det var rostade grönsaker och couscoussallad. Det är knappast någon nyhet att jag älskar couscous. Jag tog receptet från min kokbok Gott och Grönt men jag gjorde lite ändringar.

Jag kokade couscos med kanel, gurkmeja, koriander, spiskummin och grönsaksbuljong. Sen rostade jag aubergine, paprika, morot och röd lök med olivolja i ugnen. Sen blandade jag couscous och grönsker och sist hade jag i sockerärtor, cocktailtomater i olika färger och gula russin.

Till detta gjorde jag en sås på creme fraiche och mangochutney.

M var lite skeptiskt först och det kanske låter som en konstig blandning men det blev otroligt gott.


 

 

Av brownies - 1 maj 2011 15:00

Brownie älskar Dentastix det är ett litet tuggben som ska hålla tänderna och tandköttet friskt och motverka tandsten. Hon brukar äta dem ett par gånger i veckan. Jag tycker också att de fungerar bra. Men jag tycker är de är lite för dyra.


 

Av brownies - 1 maj 2011 13:45

Vi hade några vänner här hemma igår kväll vi åt grönsakswok, drack lite vin  och sen tittade vi på film. Vi såg Min låtsas fru eller Just go with it som den egentligen heter de blir alltid så lustiga översättningar när de översätter filmtitlar. Den var i alla fall väldigt rolig. Helt klart värt att se.

Det blev inga problem med fyrverkerier i går som tur var. Vi hörde några få fyrverkerier men de var väldigt långt bort. Brownie märkte knappt något.



Det här vinet drack vi igår och det kan jag rekommendera, jag dricker inte ofta vin och vitt vin tycker jag inte alls om. Men detta ekologiska rödvin från Chile är faktiskt väldigt gott.

 

Presentation


Välkommen till min blogg! Klicka på presentationen så får du veta lite mer om mig.

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26
27
28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards