Alla inlägg under augusti 2012

Av brownies - 8 augusti 2012 11:22

Innan gräddning jag har mozzarella på min halva det är den godaste osten på pizza.

 


 

Av brownies - 7 augusti 2012 16:15

Ikväll ska vi göra egen pizza till middag eller nästan för jag har fuskat och köpt ett pizzakit med färdig deg och tomatsås. Men för att kompensera det så har jag gjort egen pizzasalld. Jag gjorde den i förmiddags eftersom den blir godast om den står flera timmar i kylen. 


Jag strimlade ca 1/2 vitkålshuvud och blandade med 3 msk olivolja, 2 msk vitvinsvinäger, salt och peppar.


 

Av brownies - 6 augusti 2012 20:09

Idag har jag varit i stan och fikat med en vän och vi gick till Vetekatten bästa och mysigaste fiket i stan tycker jag. Vi åt varsin väldigt god Brownie. Sen hade min mamma och jag tänkt att ta en promenad på kvällen men det var bara att glömma. Regnet bara öser ner så jag har tänt en massa ljus och sitter och tittar på OS.

I går kväll tittade jag också på OS hela kvällen då var det friidrott och det tycker jag är roligt att titta på. Och då kände jag att det behövdes något gott så jag bakade chokladbollar.


 

Av brownies - 6 augusti 2012 18:30

Igår gjorde jag en supergod sallad. Jag hade inget recept utan komponerade ihop receptet själv.


Min bulgursallad med lammkorv

2 portioner

1 1/2 dl bulgur + 2 1/2 dl vatten.

Koka upp vattnet tillsätt bulgur,1/2 grönsaksbuljongtärning och lite fryst persilja. Låt småkoka ca 8 minuter.

1/2 finhackad rödlök

1 pkt fetaost i tärningar

1 pkt röda linser

1 påse machésallad

2 morötter tunt hyvlade

ca 8 st soltorkade tomater i strimlor

1 korv lamm och rosmarin  ( Taylors & Jones )

2 korvar lamm merguez ( Taylor & Jones )

Stek korven och skär den sedan i bitar.

Blanda sedan alla ingredienser och ringla över vinegrette gjord på 2 msk olivolja + 1 msk vit balsamvinäger + 1 tsk flytande honung + salt + peppar.


   



Korven köpte jag på ICA Kvantum i Liljeholmsgallerian de säljer dem i lösvikt i charkdisken. Det blev ca 40 kr för tre st och då är den riktigt god faktiskt den godaste korven jag har ätit. Det är verkligen värt att köpa den. Det har en butik på Hantverkargatan på Kungsholmen också så nån gång tänkte jag åka dit för jag såg att kilopriset är lite lägre där.




Av brownies - 5 augusti 2012 13:39

Det är så härligt på helgen och sitta länge och äta en massa gott till frukost.

 

Av brownies - 5 augusti 2012 11:23

Idag har vi haft sovmorgon det verkar inte Brownie ha något emot. Hon är också så egoistiskt så hon tycker att hon ska ta så mycket plats hon behöver för att sova bra i våran säng. Hon bryr sig inte om vi får plats. Men nu tycker jag nog att det är dags att gå upp börjar bli riktigt hungrig.

Av brownies - 4 augusti 2012 13:39

I går hade vi tänkt att göra kantarelltoast men när vi kom till affären så var kantarellerna slut. Vi orkade inte åka och chansa på att det fanns i någon annan butik så vi fick tänka om. Köpte istället lättpanerade fiskfiléer från Findus jag har köpt dem  tidigare de är jättegoda. 

Till fisken blev det färskpotatis i ugn, ärtor, och en sås som jag hittade på igår med 2 dl gräddfil, 1/2 dl majonäs, 1/2 finhackad rödlök, 1 tärnat äpple, 2 msk kapris, 1 msk fryst persilja, salt och peppar.

Till sist lite rapsolja med smak av citron ringlat över fisken.

 

Av brownies - 3 augusti 2012 11:49

Nu är det lite mer än tre veckor sedan Brownie bröt av en klo. Hon var på hundhotell då så vi fick ett samtal när vi var i Köpenhamn. De hade ringt efter veterinär och så sövde de Brownie men allt gick bra och sen kunde hon inte vara med de andra hundarna och leka sista dagen. Det tyckte hon var så tråkigt för hon hade inte ont så hon förstod inte varför hon helt plötsligt inte fick vara med. Anledningen till att hon bröt en klo var att där vi har lämnat Brownie för kloklippning så har hon inte klipp ordentligt och vi var hos henne att par dagar innan vi lämnade Brownie på hotellet. Veterinären hade sedan klippt klorna när Brownie var sövd och det var för långa. Vi fick med oss några klor hem som vi ska visa hon som inte klippte ordentligt. Vi har inte gjort det än eftersom vi väntar på fakturan från veterinären först så vi kan visa vad som hände. Så de senaste veckorna har Brownie haft tratt på sig hemma och på promenaderna en liten strumpa. I går var vi och klippte klorna hos Mälarhöjdens veterinärpraktik och det var en väldigt bra veterinär och nu såg vi skillanden på att klippa klor och efter att ha sett en veterinär klippa klorna så kan vi bara konstatera att tjejen i butiken där vi gått inte kan klippa klor. Så nu låter vi bara en veterinär klippa klorna. Jag blir lite arg på mig själv i efterhand också för det är min hund och jag borde se till att klorna blir ordentligt klippa. Men eftersom varken jag eller M känner och trygga med att klippa klor så har vi valt att låta någon anna göra det. Och då känns det som att vi borde kunna lita på det men tydligen inte. Det var en jätteduktig tjej som klippte klorna förut i den här butiken men de bytte ägare och hon slutade då tyvärr. 

Men nu behöver Brownie inte ha strumpa längre men hon får inte gå i vatten eller lera och tratten kan hon ha ett tag till om hon är hemma själv eller om vi inte har uppsikt över henne. 


 

 

Presentation


Välkommen till min blogg! Klicka på presentationen så får du veta lite mer om mig.

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards